Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
Tzatziki saláta |
-5perc- |
|
Egy kis görög különlegesség az asztalra. Nem kell hozzá nagy főzni tudás, és semmi olyan hozzávalót nem kíván, amely nem szerezhető be egy átlagos üzletben.
|
Tejfölös tonhalsaláta sajttal |
-5perc- |
|
Ha gyors, egészséges és ízléses finomságot akarunk az asztalra varázsolni a nap bármely szakában, akkor nagyon jó megoldás lehet ez a saláta.
|
Paradicsomos fusili-saláta |
-5perc- |
|
Hozzávalók (6 személyre): 600 g fusili tészta (csavart), 12 paradicsom, 1 csokor bazsalikomlevél, 6 ek olívaolaj, só, bors
|
Ízes-csípős lencsesaláta |
-5perc- |
|
Hozzávalók (6 személyre): 2 csésze száraz vagy konzerv lencse, 5 csésze víz, ¾ csésze dió durvára aprítva, 1/3 csésze olívaolaj, 2 ek friss citromlé, 2 ek fokhagymás vörösborecet, 1 gerezd fokhagyma passzírozva, 1 tk só, ¼ tk őrölt bors, 1 zöld és 1 piros chilipaprika kmagozva és apróra vágva, 1 kis fej vöröshagyma, 2 zellerszár felszeletelve, 10 szem piros retek (vagy más retek darabokra vágva), ½ kígyóuborka, 1 maréknyi aprított petrezselyemzöld
|
Séf saláta csirkemellel |
-5perc- |
|
Hozzávalók: 400-600 g csirkemell főve és kis kockákra vágva, lehűtve, 7 szelet főtt-füstölt tarja, 4 kemény tojás, 2 avokádó, 250 g koktélparadicsom, 125 g galambbegy saláta, 200 g feta sajt, 1 citrom, metélőhagyma, 1 ek mustár, 2 ek ecet, olívaolaj, só, bors
|
Ropogós csirkemell saláta |
-5perc- |
|
Hozzávalók (4 személyre): 4 csirkemell bőrrel együtt, 2 ek napraforgóolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma kicsit megtörve, 1 ek citromlé, 140 g vegyes salátalevél, ½ piros kaliforniai paprika felkockázva, 50 g zöldbab kb. 4 cm-es darabokra vágva, 12 koktélparadicsom elnegyedelve, 2 ek vinaigrette, kevés reszelt sárgarépa és snidling a díszítéshez.
|
Cos saláta csirkemellel és tejszínes szósszal |
-5perc- |
|
Ezt az ételt a Cézár saláta inspirálta. A siker titka, a házilag pirított kenyérkockákban van.
Hozzávalók (4 személyre): 2 szelet szendvics/toast kenyér, 2 ek olaj, 1 cos (római) saláta, 200 g csirkemell, 5 ek tejszín, 1 kk mustár, 1 ek fehér borecet, 2 ek citromlé, ½ gerezd fokhagyma, só, bors, parmezán sajt
|
Pulykamellsaláta tonhalas vinaigrette-tel |
-5perc- |
|
Hozzávalók (4 személyre): 400 g pulykamell, 4 rózsaszín belsejű grapefruit, 1 nagy lilahagyma, 1 kisebb fejessaláta, 1 csokor metélőhagyma, 1 kk. összetört piros bors, 1 tonhalkonzerv (pépes) sós lében (140 g), 1 keménytojás, 1 ek mustár (olyan, amiben egész mustármagok vannak), 1 ek fehér borecet, 1 ek balzsamecet, 4 ek napraforgóolaj, só, feketebors
|
Exotikus csirkemellsaláta ananásszal |
-5perc- |
|
Hozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell, 1 ananász, 150 g csiperkegomba, 1 zellerszár, 125 g joghurt, 100 g krémsajt, 1 zöldhagyma, 2 csipet currypor, ½ lime, 3 cm gyömbér, 1 leveskocka, só, bors
|
Rizstészta-saláta csirkehússal |
-5perc- |
|
Hozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell megfőzve, 125 g kínai metélt rizstészta, ½ kígyóuborka, 4 kicsi hagyma, 15 piros retek/sörretek, 30 g gyömbér, 1 csokor metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek földimogyoró olaj, 1 ek szójaszósz, ½ ek fehér borecet, só
|
Finom gyümölcsös csirkemellsaláta |
-5perc- |
|
Hozzávalók (6 személyre): 6 csésze vegyes zöldsaláta, 2 csésze kockára vágott főtt csirkemell, 2 csésze szeletekre vágott őszibarack, 1 zellerszár felszeletelve, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, ½ csésze málnaecet, ½ csésze (mézben) pirított földimogyoró
|
Kagylótészta-saláta zöld spárgával és borsóval |
-5perc- |
|
Hozzávalók (6 személyre): 600 g kagylótészta, 500 g zöld spárga, 225 g zöldbab, 150 g zöldborsó, reszelt parmezán, 8 ek olívaolaj, 4-5 ek citromlé, só, bors
|
Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
|