Salátamánia : Kagylótészta-saláta zöld spárgával és borsóval |
Kagylótészta-saláta zöld spárgával és borsóval
Hozzávalók (6 személyre): 600 g kagylótészta, 500 g zöld spárga, 225 g zöldbab, 150 g zöldborsó, reszelt parmezán, 8 ek olívaolaj, 4-5 ek citromlé, só, bors
Elkészítés: 1. Hámozzuk meg a spárgákat, az aljukat vágjuk le és aprítsuk kisebb darabokra. Mossuk meg a zöldségeket.
2. Főzzük a spárgát és a zöldbabot sós vízben, kb. 8 percig, ekkor tegyük bele a borsót is, főzzük 4 percig. Öntsük le a vizet, hűtsük hideg vízzel, azt is öntsük le.
3. Főzzük meg a tésztát a csomagolás szerint.
4. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. Pár perc alatt pirítsuk át az olajon a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a citromlevet. Keverjük hozzá a tésztát is, végül melegítsük össze. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
|