Rizstészta-saláta csirkehússal
Hozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell megfőzve, 125 g kínai metélt rizstészta, ½ kígyóuborka, 4 kicsi hagyma, 15 piros retek/sörretek, 30 g gyömbér, 1 csokor metélőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek földimogyoró olaj, 1 ek szójaszósz, ½ ek fehér borecet, só
Elkészítés: 1. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy nagy salátástálba. Törjük össze a fokhagymát és tegyük a gyömbérre. Öntsük rá a szójaszószt, ecetet és az olajat. Vágjuk a csirkehúst vékony csíkokra, keverjük hozzá a szószhoz.
2. Tegyük a tésztát forró vízbe és főzzük 2 percig, vagy a csomagolás szerint. Öntsük le a vizet, eresszünk rá hideg vizet és osszuk el 4 salátástálba.
3. Vágjuk az uborkát vastagabb, a retket vékony szeletekre.
4. Hámozzuk meg a hagymát, karikázzuk fel, adjuk a szószos csirkéhez.
5. Osszuk el a szószos csirkehúst és az uborkát, retket a tésztákon, majd keverjük össze. Díszítsük vágott metélőhagymával.
|