Exotikus csirkemellsaláta ananásszal
Hozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell, 1 ananász, 150 g csiperkegomba, 1 zellerszár, 125 g joghurt, 100 g krémsajt, 1 zöldhagyma, 2 csipet currypor, ½ lime, 3 cm gyömbér, 1 leveskocka, só, bors
Elkészítés: 1. Forraljunk fel 4 dl vizet. Tegyük bele a leveskockát és a meghámozott, felszeletelt gyömbért. Tegyük hozzá a csont nélküli csirkemelleket is és főzzük őket 12-15 percig. Öntsük le a levet, majd vágjuk kockákra, mikor kissé lehűlt.
2. Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk kockákra. Aprítsuk fel a zöldhagymát, a zellert, a gombát pedig szeleteljük fel. Keverjük össze a sajtot a joghurttal, a curryporral, a lime levével, sóval és frissen őrölt borssal. Keverjük hozzá a csirkehúst, ananászt, zellerszárat, gombát, zöldhagymát. Hűtsük le, hidegen tálaljuk.
|