Salátamánia : Pulykamellsaláta tonhalas vinaigrette-tel |
Pulykamellsaláta tonhalas vinaigrette-tel
Hozzávalók (4 személyre): 400 g pulykamell, 4 rózsaszín belsejű grapefruit, 1 nagy lilahagyma, 1 kisebb fejessaláta, 1 csokor metélőhagyma, 1 kk. összetört piros bors, 1 tonhalkonzerv (pépes) sós lében (140 g), 1 keménytojás, 1 ek mustár (olyan, amiben egész mustármagok vannak), 1 ek fehér borecet, 1 ek balzsamecet, 4 ek napraforgóolaj, só, feketebors
Elkészítés: 1. A megfőzött pulykamellet vágjuk kis szeletekre. Hámozzuk meg a grapefruitokat, szedjük le a fehér hártyát mindenhonnan, szedjük cikkekre. Tegyük egy tálba és fedjük le.
2. Vágjuk a hagymát vékonyabb cikkekre. A salátát vágjuk kisebb darabokra. A metélőhagymát aprítsuk fel.
3. Készítsük el a tonhalas vinaigrette-et (ha lehet, már 2 órával a tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek): keverjük össze az eceteket, 2 ek grapefruit levet, a mustárt, sót és borsot. Adjuk hozzá folyton kevergetve az olajat. Keverjük hozzá a leöntött tonhalat és a felaprított tojást is.
4. Közvetlenül tálalás előtt rendezzük el tányérokon a pulykamell szeleteket, a grapefruit-gerezdeket és a salátaleveleket. A hagymacikkeket, a tört piros borsot és a metélőhagymát szórjuk a tetejére. Tálaljuk a tonhalas vinaigrette-et külön tálkákban.
|