Salátamánia : Cos saláta csirkemellel és tejszínes szósszal |
Cos saláta csirkemellel és tejszínes szósszal
Ezt az ételt a Cézár saláta inspirálta. A siker titka, a házilag pirított kenyérkockákban van.
Hozzávalók (4 személyre): 2 szelet szendvics/toast kenyér, 2 ek olaj, 1 cos (római) saláta, 200 g csirkemell, 5 ek tejszín, 1 kk mustár, 1 ek fehér borecet, 2 ek citromlé, ½ gerezd fokhagyma, só, bors, parmezán sajt
Elkészítés: Tegyük fel főni a húst egészben, leveskockával, akár zöldségekkel. Főzzük puhára. A lét használjuk fel más célra. Vegyük ki a húst a léből és hűtsük le. Vágjuk kockákra a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és pirítsuk ropogósra rajta a kenyérkockákat. Mossuk, szárítsuk meg a salátaleveleket, majd tépkedjük kisebb darabokra és osszuk el 4 salátástálban. Tegyük rá a kenyérkockákat és a csíkokra, vagy kockákra vágott húst. A tejszínt keverjük össze a mustárral, a borecettel, a citromlével, a felaprított fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
|