Ropogós csirkemell saláta
Hozzávalók (4 személyre): 4 csirkemell bőrrel együtt, 2 ek napraforgóolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma kicsit megtörve, 1 ek citromlé, 140 g vegyes salátalevél, ½ piros kaliforniai paprika felkockázva, 50 g zöldbab kb. 4 cm-es darabokra vágva, 12 koktélparadicsom elnegyedelve, 2 ek vinaigrette, kevés reszelt sárgarépa és snidling a díszítéshez.
Elkészítés: Csontozzuk ki a csirkemelleket. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes forróságúra. A hőfok fontos, mert ha túl forró, akkor a bőr már megpirul, míg a hús még nyers, viszont ha nem elég meleg, akkor soha nem lesz ropogós a bőr. Fűszerezzük be a csirkemelleket, tegyük az olajat a serpenyőbe, majd rá bőrrel lefelé a csirkemelleket. Tegyük a fokhagymát is az olajba, hogy ízesítsük az olajat. Süssük, míg a bőr ropogós nem lesz. Fordítsuk meg, vegyük ki a fokhagymát és süssük meg a másik olalt is 2-3 perc alatt. Adjuk hozzá a citromlevet és süssük további 3 percig. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen. Főzzük a zöldbabot 3 percig, majd hűtsük le. Egy nagy tálban keverjük össze a salátaleveleket, kaliforniai paprikát, babot és paradicsomot, fűszerezzük. Keverjük hozzá a vinaigrette-et és osszuk el 4 tányéron. Vágjuk a csirkemelleket 6-7 darabra és tegyük a saláta tetejére, majd díszítsük reszelt sárgarépával és snidlinggel.
|