Séf saláta csirkemellel
Hozzávalók: 400-600 g csirkemell főve és kis kockákra vágva, lehűtve, 7 szelet főtt-füstölt tarja, 4 kemény tojás, 2 avokádó, 250 g koktélparadicsom, 125 g galambbegy saláta, 200 g feta sajt, 1 citrom, metélőhagyma, 1 ek mustár, 2 ek ecet, olívaolaj, só, bors
Elkészítés: Vágjuk kockákra a tojásokat és a csirkehúst. Pirítsuk meg nagy lángon a kis csíkokra vágott tarját 2-3 perc alatt. Vágjuk ketté az avokádókat és szedjük ki a magot. Hámozzuk meg és vágjuk őket is kockára, majd locsoljuk meg a citrom levével. A paradicsomokat vágjuk ketté. Egy nagy, hosszúkás tálon három csíkban rendezzük el a csirkehúst, az avokádót, a paradicsomot. Ezután szórjuk rá a csirke- és az avokádó részre a tojást. A pirított tarjával az egészet hintsük meg. A galambsaláta az avokádóra kerül. Végül szórjuk meg az egészet a morzsolt fetasajttal és az apróra vágott snidlinggel. Az öntethez keverjük össze a mustárt az ecettel, sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá kb. 4 ek olajat. Az öntetet külön tálaljuk.
|