Paradicsomos fusili-saláta
Hozzávalók (6 személyre): 600 g fusili tészta (csavart), 12 paradicsom, 1 csokor bazsalikomlevél, 6 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
1. Mártsuk a paradicsomokat 7-10 másodpercre forró vízbe. Hámozzuk meg őket és vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba. Sózzuk, borsozzuk finoman, öntsünk rá 3 ek olajat és a finomra aprított bazsalikomot. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.
2. Főzzük meg a tésztát a csomagon lévő utasítás szerint.
3. Keverjük össze a tésztát egy nagy tálban 3 ek olajjal, sózzuk ha szükséges és borsozzuk. Adjuk hozzá a paradicsomot is és jól keverjük át. Azonnal tálaljuk bazsalikomlevelekkel díszítve.
|