Tejfölös tonhalsaláta sajttal
Ha gyors, egészséges és ízléses finomságot akarunk az asztalra varázsolni a nap bármely szakában, akkor nagyon jó megoldás lehet ez a saláta.
Hozzávalók:
o egy konzerv tonhal,
o egy pohár tejföl,
o egy szál kisebb sárgarépa,
o 1-2 szál friss újhagyma,
o egy kis doboz konzervkukorica,
o egy 1 kisebb alma,
o két vastag szelet mozzarella (de lehet füstölt, trappista, edami vagy ízlés szerint akár többféle is),
o pár szem olívabogyó,
o oregánó (szurokfű) és só.
Elkészítés: Kezdjük a tonhallal! Tegyük egy tálba, és aprítsuk össze villával. Kockázzuk apróra a sajtot és az almát. Az újhagymát karikázzuk fel, az olívabogyót egészben és karikákra szelve is beletehetjük, a sárgarépát reszeljük le. A kukorica adott. Keverjük össze az egészet, öntsük rá a jól kikevert tejfölt, ízesítsük és díszítsük oregánóval, de mivel az alapanyagok között több sós is van, így ezt csak akkor tegyünk hozzá, ha még az ízvilág kívánja.
Egy órára tegyük a hűtőbe, akkor fenséges lesz, de ha azonnal fogyasztjuk, akkor sem fogunk csalódni. Javasoljuk hozzá a (fokhagymás) pirítóst.
|