Tzatziki saláta
Egy kis görög különlegesség az asztalra. Nem kell hozzá nagy főzni tudás, és semmi olyan hozzávalót nem kíván, amely nem szerezhető be egy átlagos üzletben.
Elkészítése mindössze 20 percet vesz igénybe.
Hozzávalók:
50dkg joghurt (teljes értékű zsíros joghurt),
1 darab uborka,
3 gerezd fokhagyma,
pár szem olajbogyó,
3/4 teáscsésze olíva olaj,
kapor,
só,
bors.
Elkészítés:
Meghámozzuk az uborkát és lereszeljük (vastag lyukú reszelőn). Kinyomjuk a levét, vagy egy szűrőben hagyjuk, hogy magától lecsurogjon. A foghagymát átpréseljük egy fokhagymazúzón. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a fokhagymát, sót, borsot és az olajat. Szép lassan elkeverjük.
A Tzatziki akkor az igazi, ha a villánkat felemeljük aztán megfordítjuk és nem folyik le róla a ízletes saláta. Sokan adnak hozzá apróra vágott kaprot is. Kiváló ízt kölcsönöz neki!
|